Sluta röka en gång för alla


Varje rökare är medveten om att de ska sluta. Har du i hela ditt liv någonsin hört en rökpresent om hur stor rökning är för deras hälsa, eller hur fysiskt bra det får dem att känna? Människor som aldrig har rökt är clueless till riskerna med att försöka sluta, men de som lyckas sluta kan verkligen erbjuda några användbara råd. Artikeln nedan diskuterar några av de metoder som kan hjälpa dig att sluta röka.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Det här kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan bli lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Gå inte på den kalla kalkonvägen. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragandet och göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Supportgrupper

En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Människor som har varit i din position kan hjälpa dig att styra dig genom processen. Stödgrupper finns på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Varje person uppnår sina mål olika. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Tips! Koncentrer dig varje dag när det gäller att hjälpa dig sluta röka. Överväldra dig inte själv genom att försöka fokusera på att sluta för alltid; sluta bara för idag.

Se till att du äter bra. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du kommer från cigaretter. Dessa nikotinbyten kommer att hjälpa dig att sluta genom att ge din kropp en liten mängd läkemedel för att hjälpa till att stoppa uttag.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Tips! Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Ju längre du stannar upp, desto mer begär du kommer att möta.

När du funderar på att sluta röka, gör en tid för att se din läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåeliga.

Sluta röka

TIPS! När du känner att du behöver röka, prova fördröjningstaktiken. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. Några personer som slutat röka gjorde flera försök innan de lyckades. Du måste sluta dag för dag, levande i ögonblicket. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Användning av denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Om du röker hemma, gör en noggrann städning av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Nonsmokers kan aldrig förstå varför du skulle fortsätta röka cigaretter trots alla den allvarliga hälsorisken som rökning orsakar. De förstår inte varför vanan är så fruktansvärt svår att sluta. Många har dock kunnat sluta, och de råd som hjälpt dem gavs bara till dig. Använd dina idéer och erfarenheter för att göra din dröm att sluta ha en verklighet.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa innefattar tuggummi och fläckar.Source link