Sluta röka en gång för alla


Även med de många negativa effekterna av rökning, kommer de flesta att finna det mycket svårt att avbryta vanan. Om detta gäller dig, använd dessa tips för att hjälpa till att bryta sig fritt från tobak. Välj och använd de som verkar som de hjälper dig mest.

Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp att sluta röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. Hypnotisten kommer att försörja dig med positiv förstärkning medan du är i djup trance. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först fördröja den här åtgärden. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. De kommer att placera dig i ett hypnotisk undermedvetet tillstånd som gör att de kan fylla ditt sinne med positivitet och motivation. Dessa bekräftelser kommer att vara i ditt undermedvetna, vilket kommer att hjälpa dig på väg att sluta röka.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket hjälper till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Älskade Ones

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Åtta timmars sömn varje natt gör att du kan förbli mentalt fokuserad, vilket håller dig i bättre kontroll över otäcka begär.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. När du slutar röka, försök att avstå från att röka så länge som möjligt. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom kommer du att sluta för gott och aldrig tända en annan cigarett igen.

Idealiskt bör du ta bort dig från alla situationer som annars skulle uppmana dig att börja röka. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Till exempel, drick ditt kaffe på väg till jobbet och stanna borta från stängerna minskar dina begär.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

När du slutar röka, kom ihåg att processen blir svåra under den första veckan. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut alla lagrade nikotiner i kroppen. När din kropp skyller nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Det är lika svårt att slåss, men det finns många tekniker som hjälper dig att uppnå framgång.

Detta råd ger dig en solid grund för att du kan börja eliminera cigaretter från ditt dagliga liv. Du förtjänar ett liv som är fri från de negativa effekterna av rökning. Ge dig själv en chans att befria dig från denna beroendeframkallande vana. Du kommer att belöna dig själv med ett hälsosammare, längre liv, för att inte tala om de pengar du ska spara när du slutar röka.Source link