Sluta röka en gång för alla


Så många människor vill sluta röka men är avskräckta långt innan de ens börjar. Om du kan hålla en positiv attityd, behålla din viljestyrka och ha lite kunskap om tekniker, kommer du vara redo att sluta idag. Avsluta kan vara enklare än vad du tidigare trodde om du använder följande information.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller högskolor.

Kan hypnos fungera för dig? En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. När du vaknar kan du konstatera att cigaretter har något förlorat sin överklagande, vilket är ett positivt steg i slutprocessen.

För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag åt gången. Att ge upp nikotin är en långsam process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

Sluta röka

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Försök inte sluta ensam. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Detta kan börja processen att sluta vanan helt och hållet. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Du kan också försöka röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Många rökare vill sluta, men många misslyckas. De människor som lyckas i sitt slut är de som går in i kampen väl förberedd och extremt motiverad. Vad du har läst i den här artikeln bör vara användbar när du börjar processen att sluta.Source link