Sluta röka en gång för alla


Det finns många fördelar som kan uppstå genom att sluta röka. Att komma ihåg dessa positiva bieffekter av att sluta hjälper dig att hålla dig motiverad, så använd det i kombination med de tekniker som listas här för optimal effektivitet. Kom ihåg dessa tips och utnyttja dem när du behöver för att ge dig lite extra hjälp mot att bli en icke-rökare.

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med rökning kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är kritiskt.

Belöna dig själv

Som du uppfyller dina kortsiktiga mål för rökning, belöna dig själv! Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på trängsel att röka.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Gå inte på den kalla kalkonvägen.

Några rökare tycker att skära tillbaka på att röka är en bra start. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Det första steget i någon plan att sluta röka, stoppar. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Sluta bara röka och börja aldrig igen. På det här sättet kan det vara svårt först. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noggrant när du slutar. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Inte bara kommer ditt hus att se och lugna rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.