Sluta röka en gång och för alla med dessa effektiva tips


Varje rökare är medveten om att de måste sluta. Har du någonsin hört en andra rökare glädja sig över hur friska de känner när de röker cigaretter? En nonsmoker vet inte vad slutar innebära. Folk som brukade röka vet dock hur svårt det är. Ta dig tid att läsa råd från några som har gått i dina skor.

Support Group

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. När du är omkring människor som går igenom samma saker du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningarna som är förknippade med att sluta. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. För att hitta en stödgrupp nära dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegor i ditt område.

Tips! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters och människor som har slutat ett tag.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det tills senare. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Om du vill röka en cigarett kan förseningen leda till att du röker en mindre cigarett den dagen.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Tänk inte ens på framtiden. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Sluta röka

Tips! Se till att du går över det ett steg vid en tid. Avsluta är en process.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Försök med terapi som medför nikotinutbyte. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Överväg nikotinersättningsterapi. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

TIPS! Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Be din läkare om hjälp för att sluta röka. Din läkare kanske har vad du behöver sluta. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Försök att föreställa dig hur bra ditt liv kommer att vara när du slutar. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Även om vi vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan det vara bra att tänka på positiva förändringar.

Några rökare tycker om att skära tillbaka på rökning är en bra start. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full.

Tips! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa eventuell viktökning från att sluta röka. Dessa hälsosamma snacks kan hjälpa dig att behålla en stadigvård.

Det enda sättet att sluta röka är att sluta. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Hur kommer du att hantera stressiga tider? För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Om du gör en plan och har strategier på plats, kan du bättre undvika att röka. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräckligt med hjälp.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen . Dessa inkluderar tuggummi och fläckar.

Kom i form. Träning kan göra att du slutar röka mycket mer attraktiv när du märker den omedelbara förbättringen av lungkapaciteten. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om den höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer den att hjälpa dig att klara av cigarettuttaget.

Bli av med något som påminner dig om dina rökdagar. Bli av med askar och tändare som du kan ha runt ditt hem. Rengör dina mattor, draperier och möbler samt dina sängkläder, handdukar och kläder för att avlägsna stanken av rök. Genom att eliminera lukten, kommer du vara mindre benägna att ha ett begär.

Sluta röka

Tips! Försök inte sluta ensam. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp.

Se till att du pratar med en medicinsk professionell om olika sätt att sluta röka. Det finns många produkter på marknaden som nu finns tillgängliga för att hjälpa dig att sluta för gott. Från nikotinbytebehandlingar, till läkemedel som hjälper din kropp att övervinna uttag, finns det en mängd tillgängliga alternativ. Din läkare är din bästa resurs för att hitta ett läkemedel som hjälper dig att sluta röka.

Icke-rökare kan helt enkelt inte förstå varför du kanske vill röka när alla hälsokostnader är beräknade. De förstår inte varför vanan är så fruktansvärt svår att sluta. Det är möjligt att sluta röka, vilket framgår av de tips och råd du läste tidigare. Använd deras idéer och erfarenheter för att göra din dröm att sluta en verklighet.Source link