Sluta röka en gång och för alla med dessa effektiva tips


Rökning är ohälsosam och kan få mycket negativa konsekvenser för dig som rökare och för dem som finns runt dem. Rökning orsakar många hälsoproblem, inklusive cancer, hjärtsjukdomar och emfysem tillsammans med flera andra hälsoproblem. Den andra handens rök är också i riskzonen. Detta är ytterligare en anledning till att stoppa rökning är så viktigt. Följande artikel ger dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Att lägga ner någonting ner i skrivning kan ha en djupgående effekt på hela ditt perspektiv. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål och kan sluta bli svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

För att öka sannolikheten att du kommer att lyckas i din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper av de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara mindre svårt genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta.

Gör en lista över metoder du kan använda för att avsluta. Varje person är unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Det är viktigt att förstå vad du behöver. Att göra din egen lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Om du försöker sluta röka, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att komma igenom bara en dag i stället för resten av ditt liv. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med din engagemang för att sluta.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta lättare, till exempel antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att få igenom försöket att sluta.

Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Försök att snacka på frukter för att undvika att få den vikt som uppstår genom att sluta röka. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din viktökning som du kan uppleva.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, överväg nikotiners ersättningsterapi.

Tala med din läkare om du vill sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att skapa en varumärkesbyta. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Undvik att röka mer av dem än du normalt skulle eller inhalera dem på olika sätt. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Secondhand Smoking

Secondhand rök kan påverka hälsokomplikationerna. När du slutat för din egen hälsa kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Att sluta kommer att göra både dig och dina nära och kära.

En strategi för att hjälpa dig sluta röka är att göra ett annat märke av cigaretter. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte tycker om. Rök inte en större mängd om du andas in dem. Detta är en metod som gör det lättare för dig att börja på väg för att sluta röka.

Försök hitta en supportgrupp online, det finns många forum tillgängliga. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

TIPS! Gör en plan för hur man ska hantera stressiga stunder. Många rökare blir vana vid rökning när de stressas.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Detta är processen att eliminera rökning. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. En annan metod att använda är att bara röka en del av en cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Den första veckan efter att du slutat röka är det svåraste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen försöker bli av med all nikotin du har konsumerat. Efter de fysiska begären har gått, kommer du att uppleva huvudsakligen psykologiska begär. Medan det fortfarande är svårt, kan det vara lättare att ha den här kunskapen bakom dig själv.

Nu är det dags att sluta röka. Ställ inte in ett datum i framtiden som hänger på något annat, sluta nu! Att sluta kan minska risken för att du tar ett annat steg mot en eventuellt dödlig sjukdom. Du kommer också att förbättra din familjs hälsa genom att skydda dem från begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

Gör ditt mål att röka inte ens en puff. Övertyga dig inte om att rökning en cigarett inte kommer att skada dina bra lösningar; en kommer snart att bli två, och allt ditt hårda arbete kommer att vara för ingenting. Kom ihåg att om du grottar i en gång, gör det det mycket lättare att rationalisera grottan igen.

TIPS! Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den.

Rökning cigaretter är dålig för din hälsa. Det finns så många hälsorisker som har kopplats till rökning som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Du är inte den enda personen som drabbats av din rökvanor; begagnad rök sätter de som finns runt dig i riskzonen för hälsorisker också. Om du tar råd från den här artikeln kan du förhoppningsvis hitta ett sätt att sluta.

Många vill veta mer om Array, men de vet inte var de ska börja. Den här artikeln kan hjälpa till att hoppa börja din inlärningsupplevelse. Du behöver dock tillämpa det du har lärt dig för att inse någon fördel med denna artikel.Source link