Sluta röka en gång och för alla med dessa effektiva tips


Även om du förmodligen redan vet hur rökning skadar dig är det fortfarande svårt att slå missbruk. Om du verkligen vill sluta röka, kanske är ett tryck i rätt kurs allt du behöver. Fortsätt på för några bra tips som hjälper dig i riktningen mot att inte röka.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta. Alla människor har olika sätt att få uppgifter som uppnåtts. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Tips! Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter istället för godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka Människor kan gå ner i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, gör dessa veggie snacks till en bra idé.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Nikotiners ersättningsterapi

Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Effekterna av nikotinuttag kan orsaka depression, humör och frustration. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Kom bara ihåg att aldrig koppla dessa produkter med rökning.

Tips! Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Förstärka din beslutsamhet att inte ge in, genom att skapa en solid backup plan för när cravingsna sparkar in eller trycket lägger till. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. När du har stillestånd, distrahera dig med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Det här hjälper dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Tips! Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en viktig kraft för att påminna dig varför du slutar röka.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din övergripande hälsa. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Om biverkningarna av rökning inte räcker för att motivera dig, tänk på de många olika fördelarna.

Det kan vara mycket svårt att sluta röka, men några bra råd kan göra så mycket lättare. Avsluta blir mer hanterbart bara genom att använda det du har lärt dig här. Använd dessa förslag för att hjälpa dig att slutligen begå sig att sluta röka för din egen hälsa såväl som hälsan hos dem runt dig.Source link