Sluta röka en gång och för alla med detta användbara råd


Så många rökare vill stoppa sin skadliga vana. Det finns ingen hälsofördel för att röka. I själva verket är denna aktivitet skadlig för dina lungor, och skadan kan ta lång tid att vända. Så läs igenom den här artikeln och se vad du kan göra för att verkligen bli av med din rökning vana för gott.

När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Du bör aldrig försöka att sluta kalla kalkon.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Tänk inte på att sluta för resten av ditt liv – tänk bara på idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Alltid gå till din läkare innan du börjar träna.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Att äta mer är okej så länge du fattar de rätta valen.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. De konstanta begären kan överväldiga dig. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Var försiktig för att undvika att använda dessa produkter kommer du fortfarande att röka.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Älskade

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök är farlig, och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Nu borde du få en bättre förståelse för vad du behöver göra för att sluta röka. Tänk bara på att du måste vara stark och lägga tonvikten på att vara frisk för dig själv och för de människor du älskar. Använd tipsen här för att slutligen hjälpa dig att sluta.Source link