Sluta röka en gång och för alla med detta användbara råd


Så många vet att de inte borde röka, men fortsätter att göra det trots denna kunskap. Att avsluta är mycket lättare att prata om än att göra det, och de flesta fortsätter att röka. Om du vill ta reda på vad det verkligen kräver för att sluta, har den här artikeln vad du behöver.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. Du kommer att kunna använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Om du inte kan göra borta med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Om du slutar ge dig i alla fall, var det lite längre tid att du kunde vara rökfri.

Sluta röka

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket eftersom du skapar en källa till riktning. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

TIPS! Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att vara upptagen och undvika cigaretter.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, till exempel supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta bra.

Om du inte kan sluta kall kalkon byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp är en annan bra idé. Att bara prata med människor som går igenom samma sak kommer att hjälpa till att sporra dig att sparka vanan.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Tänk på att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner smutsig. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Det kan ge inspiration och motivation under svåra tider.

TIPS! Det tar engagemang att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Många rökare har svårt att sluta, eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräcklig motivation.

Ideellt bör du ta bort dig från alla situationer som annars skulle uppmana dig att börja röka. Om du alltid haft cigaretter under din happy hour eller med ditt kaffe, försök ändra denna typ av rutin. Att ha kaffe i din bil eller stanna ut ur rökiga barer kan ersätta ditt begär.

Skapa en mantra själv. Berätta för dig själv att du inte tar en puff någonsin igen. Du kan övertyga dig själv om att en cigarett inte kommer att skada dig, men det kan ångra dig mycket engagemang och hårt arbete. Berätta för dig de faror som tar den ena puffen kan göra. Detta kan stoppa dig i dina spår och göra det möjligt att kämpa för begäret.

Byt ut en hälsosam vana som träning för din rökning. Träning ger en hälsosam, naturlig hög som är mycket effektiv för att bekämpa nikotinbehov. Att arbeta under ditt stopprökningsprogram kan också hjälpa dig att undvika att lägga på extravikt, ett fenomen som ibland kan bero på de fysiologiska förändringar som är förknippade med att sluta.

TIPS! Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta rökning. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför avsluta är så viktigt.

Utveckla en lättillgänglig lista över dina bästa motivationer för att sluta. När man längtar efter begär, upprepa dina anledningar för att sluta till dig själv tills intensiviteten i begäret minskar. Detta kan fokusera bort från ditt begär och lägga tillbaka det på det som är viktigt.

Ta reda på de tider och platser du normalt röker. Försök att räkna ut när du är mest frestad att röka, så att du kan göra en lämplig plan att sluta. Det blir lättare att motstå dina begär när du förbereder dig själv innan du gör det.

Belöna dig själv

TIPS! Försök minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta.

Ha en plan att belöna dig själv när du försöker sluta röka. Att sluta röka innebär att du får en massa extra pengar att spendera på ett par extra saker. Sätt dessa pengar åt sidan och sporadiskt belöna dig själv med det. Genom att ha denna konkreta belöning att arbeta mot kan det hjälpa till att motivera dig att fortsätta.

Berätta för dina släktingar, vänner och kollegor att du är i sluta-rökning plan. Ju fler människor som är medvetna om dina ansträngningar att sluta röka, desto fler människor kan hålla dig ansvarig. Du kommer inte vilja upprota människor eller göra dem besvikna för att misslyckas. Rädslan för misslyckande eller besvikelse kan fungera som en positiv motivator under hela processen.

Sluta röka

TIPS! Sluta röka om du verkligen vill sluta. Det mest effektiva sättet att sluta slutar bara.

Det är möjligt att sluta röka om du bestämmer dig för att lägga lite ansträngning på det. Nyckeln till att sluta är återstående bestämd och följa de riktlinjer du själv har fastställt för att hjälpa dig att uppnå detta mål. Använd det du just har lärt dig för att sluta röka för gott och njut av ett längre och hälsosammare liv.Source link