Sluta röka en gång och för alla med detta användbara råd


Din familj önskar att du slutar röka. Din läkare har också uppmanat dig att sluta röka. Ditt försäkringsbolag kommer även att ge dig rabatt om du slutar röka. Så, varför rökning du fortfarande? Om du är rökare är det dags att sluta. Läs vidare för att lära dig några taktik för att hjälpa dig att göra det.

Håll dig i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Tänk inte på framtiden. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du har lyckats på kort sikt kan du tänka på framtiden.

TIPS! När du har fattat beslut att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Se till att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. När du når en månad utan att röka, gå till en speciell restaurang. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller i nätverket. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Det kan vara till hjälp och informativt för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra människor. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Under de första veckorna av ditt avslutningsförsök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker de rökningstrender du är van vid.

Eliminera saker, dofter eller beteenden som utlöser minnen av rökning. Saker du bör eliminera inkluderar att ta bort askkoppar och cigarettändare. Se till att du tvättar alla dina kläder och rengör ditt hus noggrant för att ta bort röklukten. Det här hjälper dig att glömma cigaretter och se till att tiden mellan begär blir längre och längre tills de går.

Nu är du väl rustad med information som gör att du kan stoppa denna oönskade vana för gott. Om du slutar röka, blir du friskare och lyckligare, och du kommer att leva längre. Ta de pengar du sparar och spendera den på din familj som ett tack för att du stöttar dig genom det värsta. de förtjänar det!Source link