Sluta röka en gång och för alla med detta användbara råd


Många vill sluta röka, men känner att det blir för svårt eller att de inte har den viljestyrka som krävs för att slutföra med framgång. I den här artikeln kan tipsen och informationen hjälpa dig att ta de första stegen för att vara fri från din rökning vana.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna att sluta Att ta upp frågan skriftligt hjälper dig att se det tydligare.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Om din läkare känner att din situation kräver det kan han eller hon tycka att det är bäst att du tar receptbelagt läkemedel för att sluta.

Få hjälp av andra. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla av vagnen.

Älskade Ones

Tips! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Inte bara blir du friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Vissa tycker att detta är till hjälp. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

Taper ner din rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. För att skära tillbaka, försök röka 1/2 av en cigarett istället för en full en.

TIPS! Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Människor som lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

För alla som försöker sluta röka är den första veckan alltid det svåraste. Faktum är att de första två dagarna, ungefär 48 timmar, är den värsta delen av att sluta, för att du avgiftar från nikotin. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Det är fortfarande svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Försök träna när det är möjligt. När du slutar röka, märker du omedelbart en förbättring av lunghälsan och ökad andningsförmåga, så att du kan träna lättare. Regelbunden träning kommer också att se till att du avvärjer eventuell viktökning. Endorfinerna kan hjälpa till att ta en bit av kanten från uttagssymtom, även om deras effekt inte kan jämföras med nikotin.

Bli inte avskräckt om du misslyckas sluta en gång. De flesta misslyckas med sitt första försök, men använder det som en lärande för din nästa gång. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Du kan segra nästa gång.

TIPS! Samla stöd från alla som du älskar. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt.

Stopp beroende på en cigarett som hjälper dig att klara av stress, men det kan vara en lång tid vana. Om du har gjort det här tidigare måste du hitta nya hanteringstekniker för dessa tider. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Medan du är i färd med att sluta röka, konsumera grönsaker, frukter, frön och nötter. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper människor att sluta av många skäl. En anledning är att det håller händerna och munnen upptagen, vilket kan simulera uppförandet av normala rökningstillfällen. Dessutom minskar dina chanser att gå ner i vikt under denna avslutningsperiod. Näringsämnena och vitaminerna hjälper till att få dig att må bättre under uttag.

Att sluta röka är en mycket allvarlig utmaning. Men det behöver inte vara omöjligt. Det tar tid, tålamod och viljestyrka. Det kan också hjälpa till att använda din kunskap, liksom några bra tips, för att komma igång. Sätt tipsen från den här artikeln till jobbet i ditt liv, och förhoppningsvis sätta stopp för ditt beroende av cigaretter för alltid.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och påfrestning av uttag.