Sluta röka en gång och för alla med detta användbara råd


Rökare vet att rökning är skadlig för deras hälsa. Har du i hela ditt liv någonsin hört en rökpresent om hur stor rökning är för deras hälsa, eller hur fysiskt bra det får dem att känna? Icke-rökare kan helt enkelt inte relatera till vad du går igenom, men någon som tidigare rökt och slutat kan vara en gudstjänst. Läs den här artikeln för att få reda på hur du kan utveckla en plan för att sluta röka som kommer att bli framgångsrik.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att ge upp tobaksvanan är en lång process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Idag är allt du borde oroa dig för, så se till att du inte röker just nu och din dag börjar börja lägga till för alltid.

TIPS! Prata med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Varje person gör saker på egen väg. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Det är syftet att göra en personlig lista.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

TIPS! Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Det är omöjligt för en nonsmoker att "få" varför du röker när det skadar dig. Dessa människor kan inte förstå hur verkligt svårt det är att bryta en missbruk. Du kommer att finna att råd inom denna artikel genereras av ex-rökare. Använd denna information för att befria dig från att vara slav till cigaretter.