Sluta röka en minut med dessa bra idéer!


Forskning har visat att nikotin i cigaretter kan vara extremt beroendeframkallande. Detta gör det oerhört svårt för vissa människor att sparka vanan. Se till att du lär dig allt du kan för att hitta de bästa sätten att gå vidare för att nå dina mål.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Låt din familj och vänner in i hemligheten att du vill sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Du måste göra vad som fungerar för dig. Detta är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Ett sådant system kan i hög grad öka dina chanser att lyckas.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller högskolor.

Sluta röka

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänk dig att ha andetag som inte luktar, eller hur glittrande dina tänder kan vara, och hur fräscha och rena dina omgivningar blir. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Det bästa rådet du kan få för att sluta röka är bara att sluta. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Sluta bara – och börja inte igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Låt inte detta avskräcka dig. Att sluta kall kalkon är ett av de mest effektiva sätten att sluta.

Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. Under hypnos kommer hypnotisören att ge dig positiva bekräftelser medan du hypnotiseras. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Jot down belöningar du ger dig själv efter att du har varit rökfri för en enda dag, vecka och månad. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

Du kan hitta stöd i form av onlineforum. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. Människor som försöker sluta på samma gång förstår de unika kamperna som är inblandade i processen.

Överväg att hålla ett fotografi av din familj med dig hela tiden medan du slutar röka för att påminna dig om din motivation. Hälsostatistiken indikerar tydligt ett stort antal dödsfall som direkt hänför sig till rökningssigaretter. Bli inte en av dessa olyckliga statistik.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta kan vara en lång process. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Utsätt inte ditt slutdatum eftersom det borde ske omedelbart. Genom att sätta ett datum långt in i framtiden minskar du chanserna för framgång. Detta kommer att hindra dig från att ändra sig och senare, och ge dig ett försprång på att vara en quitter. Detta kommer att rädda din familj från hälsoriskerna av begagnad rök också.

När du känner ett ögonblick av svaghet, ring någon i ditt supportnätverk. Oavsett om det är en vän eller en familjemedlem, nå ut och dela dina känslor av frestelse. Inte bara kommer tiden som spenderas i telefonen att vara en bra distraktion tills begäret har gått, det är alltid trevligt att veta att du inte är ensam i att hantera den här frågan.

Samla stöd från dina nära och kära. Du borde låta så många som möjligt veta att du kommer att försöka sluta röka. Du kan bli förvånad över hur mycket uppmuntran och stöd du får, och hur fördelaktigt det kan vara. Om du inte hittar det här stödet i din hemmiljö, överväga andra alternativ, till exempel beteendeterapi eller någon form av gruppinställningar.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka ställa in mål för långsiktig överensstämmelse.

Motståndskraften att röka är mycket hård på grund av tobakens beroendeframkallande natur. Att stoppa kan vara svårt för människor, både emotionellt och fysiskt. Ge dig själv en stridschans genom att följa råd från denna artikel. Med hjälp av dessa bra tips, tillsammans med din egen önskan om framgång, kan du slutligen sluta röka för gott.Source link