Sluta röka för alltid med dessa supertips


Rökning är dålig för din hälsa och för vår hälsa. Du kan få lungcancer, hjärtattacker, emfysem och många andra tillstånd. Exponering för begagnad rök kan vara lika farlig som att röka cigaretter själv. Detta visar bara hur viktigt att sluta är! Följande artikel listar flera idéer som kan hjälpa dig att sluta framgångsrikt.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att lägga ner någonting ner i skrivning kan förändra hela ditt perspektiv. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

TIPS! Hypnos har visat sig vara ett effektivt stopp för rökning för många människor. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Sluta röka dagligen. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Hälsosam kost

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Dessa hälsosamma mellanmål kan hjälpa dig att behålla en stabil vikt. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

TIPS! Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningspass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinuttagssymtom.

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan vara svårt att ignorera. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Överväg att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är, hjälper du dig att luta dig mot varandra och slutligen sluta vana.

Älskade Ones

Att ge upp tobak kommer att gynna dina nära och kära. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Rökning är både ohälsosam och farlig. Det finns flera hälsoproblem i samband med att röka som hjärtinfarkt, cancer, hjärtsjukdom och emfysem. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Förhoppningsvis kommer de råd som ges till dig i denna artikel att hjälpa dig att nå ditt mål att sluta röka.Source link