Sluta röka för alltid med dessa supertips


Även om det har bevisats gång på gång att nikotin är fruktansvärt för hälsan, har många människor en oerhört svår tid att sluta röka. Om du är ett av dessa personer innehåller den här artikeln tips som hjälper dig att sluta röka. Sätt dem på jobbet för att hjälpa dig att sparka vanan.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Hjälp av dessa människor kan hålla dig fokuserad på din plan att sluta röka.

Koncentrera på varje dag när det gäller att hjälpa dig att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. Kom ihåg att du kan ställa in långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Börja träna

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Gå alltid till din läkare innan du börjar träna.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och emotionella utmaningar som du går igenom.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Din framgång är beroende av att behålla din motivation. Det kan innebära att du placerar motiverande anteckningar på kontorsmuren eller donerar ett armband för att indikera dina avsikter. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

TIPS! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Många människor tycker om stöd från onlinebyte och diskussionsforum. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra. Dessutom kommer personer som försöker sluta med dig att förstå de kampar som följer med detta uppdrag.

Använda dessa förslag bör ge dig en utmärkt start på att eliminera cigaretter från ditt liv. Du behöver inte låta ditt liv dikteras av cigaretter. Ge dig själv en möjlighet att sluta med denna vana. Varje dag kommer du att känna belöningen för bättre hälsa och bättre välbefinnande när du slutar röka.Source link