Sluta röka för bra med dessa tips


Du måste ha hört tusen gånger hur svårt det är att sluta röka, men det kanske beror på att människor bara inte vet hur man gör det. Att sluta röka, som med de flesta saker, är kunskapen makt.

Supportgrupp

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

Du kan hitta en stödgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att sluta framgångsrikt.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta röka är en lång process.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökvanor. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ett åtagande att se det igenom. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Försök inte sluta röka utan stöd. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

TIPS! Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och att undvika dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel.

Medan du slutar röka, ge dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, efter din första rökfria vecka kan du gå till en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Fortsätt att skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Sluta röka

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre när du har slutat röka. Din andedräkt blir mycket bättre, din hälsa kommer att förbättras, och du får lite extra pengar för din budget varje månad. För vissa människor är skrämma taktik inte ett effektivt stödmedel; istället är en positiv outlook och support system mycket effektivare.

TIPS! När du förbinder dig att sluta röka, planera lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. När du till exempel når din första rökfria vecka, ta dig ut på en film.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Lägg den listan i en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Du kommer att kunna sluta röka om du utbildar dig själv. Det blir enkelt att sluta när du förstår vad som fungerar. Ta de råd som du har lämnat här, och du kommer att sluta så snart du är mentalt beredd att.Source link