Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


För många människor, stress och tryck från omvärlden gör att rökning verkar vara ett absolut måste. det är svårt att finna skäl att sluta. Du kan bryta ditt band med cigaretter, så läs vidare för att få reda på hur!

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone till sist. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Tips! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Kom med din egen personliga plan för att sluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Det här är lätt att bestämma genom att skriva din egen lista.

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer sannolikt att du kommer att sluta.

Hälsosam snacks

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Det är normalt för din kropp att kräva mat under avslutningsprocessen, och det bästa sättet att tysta dina begär och stabilisera ditt humör är att äta hälsosamma mellanmål.

Om du vill sparka din rökning vana, skaffa stöd av dina vänner och kära. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

TIPS! Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. När du förmedlar människorna runt dig med den här informationen kan de göra saker som hjälper dig att hålla dig motiverad och behålla frestelsen.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, till exempel fläckar, sprayer, inhalatorer eller gummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De tillåter dig att få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Slutligen kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Har du nu förtroende och know-how för att bryta din vana och vara rökfri? Dela din kunskap och erfarenhet med andra rökare så att de kan dra nytta av att sluta med.Source link