Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


Även de med mycket starka testamenten kan ha svårt att sluta röka. Det kan vara särskilt svårt eftersom det oftast finns något som rökare får från att röka som kan tyckas att det uppfyller ett behov. När du är redo att ta bort dig själv och dina känslor från cigaretter och sluta bra, ska tipsen du hittar här hjälpa dig att komma igång.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Om du vill röka en cigarett kan förseningen leda till att du röker en mindre cigarett den dagen.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att bestämma sig för att sluta. Detta hjälper till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Om din kalla turkeyansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de vanvettiga fysiska abstinenssymptomen.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Du kan associera rökning med körning eller läsning. Ta en titt på hur du kan ändra hur du gör dessa saker, så att föreningarna är svagare och inte får dig att tänka på cigaretter. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Tips! För att lyckas med ditt mål att sluta röka, borde du göra det så enkelt med en metod som du eventuellt kan . Undvik att gå på kallt kalkon.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå på att göra det. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att besluta att sluta röka. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Secondhand Smoke

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna både din familj och dig själv. Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. När du slutat för din egen hälsa, slutar din familj också andas den begagnad rök som din rökvanor genererar. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Tips! När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Förhandla med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. Medan man vet att farorna med att röka kan skrämma lite för att sätta tobaken ner kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta.

Det kraftfulla rådet ovan visar att du kan möta sluta utan rädsla och öka din chans att lyckas . Genom att tillämpa förslag från den här artikeln kan du göra din rökning vana en sak från det förflutna. Vad du kan göra när det är motiverat kan chocka dig.



Source link