Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


Rökning är ohälsosam och kan få mycket negativa konsekvenser för dig som rökare och för dem som finns runt dig. Rökning orsakar allvarliga hälsoproblem som cancer, emfysem och hjärtattacker. Det är farligt för människor runt dig att andas in din andrahandsrök. Avsluta är därför nödvändigt. Följande artikel kommer att visa tips som kan hjälpa dig att lyckas med att sluta röka och leda en hälsosammare livsstil.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara mindre svårt genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökföreningarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig uppnå ditt mål att sluta röka. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Skulle du fortfarande ge dig in efter begäret, tvinga dig själv att vänta, kan den extra tiden sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

När du slutar röka, vila så ofta som möjligt. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

Koncentrera dig på att äta grönsaker och frukter snarare än godis för att undvika att få den vikt som vanligtvis uppstår när någon slutar röka. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Att äta en hälsosam diet kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

TIPS! Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom.

Alla vet att rökning är farlig och extremt ohälsosam. Några av de negativa effekterna det kan ha på din hälsa är lungcancer, emfysem och höra attacker. Begagnad rök orsakar samma sjukdomar hos människor som aldrig rökt en dag i sitt liv. Förhoppningsvis kommer de råd som ges till dig i denna artikel att hjälpa dig att nå ditt mål att sluta röka.Source link