Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


Varje rök vet att de borde sluta. Har du någonsin hört en andra rökare glädja sig över hur friska de känner när de röker cigaretter? Icke-rökare kan försöka förstå de många svårigheterna att sluta, men tidigare rökare har rest den vägen framför dig. Rådgivning här är från experter – dina kamrater som har avslutat med framgång – så läs vidare för bra tips som hjälper dig att sluta.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Skulle du fortfarande ge dig till begäret, tvinga dig själv att vänta extra tid kan sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen och hjälpa dig att hålla dig motiverad.

Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Du kommer att känna att du inte vill släppa ner dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Detta kan bidra till att skapa en personlig formel för att sluta röka. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Sluta röka dagligen. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Ta tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Tips! För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som följer med att sluta.

Nonsmokers kan helt enkelt inte förstå hur du kan vara så beroende av något som har visat sig orsaka så mycket skada för dig. Dessa människor kan inte förstå hur verkligt svårt det är att bryta en missbruk. Människor har lyckats sluta med de metoder som beskrivs i den här artikeln. Använd deras råd och erfarenheter för att du ska kunna röka.Source link