Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


Rökning påverkar ditt liv på fler sätt än du kanske inser. Det påverkar hur du ser ut, eftersom nikotin kan få dina kläder att lukta som rök och det kan också fläcka dina tänder. Ännu viktigare, det kan påverka din hälsa. Det är möjligt att ångra alla skador som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Denna artikel ger några värdefulla råd om hur du kan avsluta.

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Detta är ett effektivt sätt att försörja dig för att sluta helt.

TIPS! Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk inställning och motivation för din resa.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med att röka när du bestämmer dig för att sluta. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Att byta saker upp lite, till exempel att hålla sig borta från barer, kommer att göra det enklare att undvika att ge efter för dina begär.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som följer med att sluta.

Att tänka på effekterna av att röka på din familj kan tjäna som en seriös motivator för att sluta röka. Statistiken säger att en av fem dödsfall i Amerika ensam är bunden till rökning cigaretter. Var inte en statistik.

Gör inga undantag till din nya, rökfria regel. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Lös innan du ens frestas att aldrig försöka igen "bara en".

Rökningstoppning

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

Diskutera rökningstoppläkemedel med din läkare. Vetenskapen om att röka har upphört har kommit långt. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig när du slutar röka. Det finns allt från droger som minskar abstinenssymptom på nikotinbytebehandlingar för att avvänja dig långsamt. Tala med din läkare om vad de tycker du borde använda.

Det är inte lätt att sluta röka, men det kan verkligen hjälpa ditt sociala liv och hälsa. Förhoppningsvis, med hjälp av de råd som presenteras i den här artikeln får du dig att känna dig säker om din kraft för att helt sluta röka. Välj dina favoritbitar och ge dig en avslutningsplan idag!