Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


Nu är de flesta medvetna om hur farlig rökning kan vara, men det gör det inte lättare att sluta. Om du försöker sluta kanske du bara behöver lite vägledning till rätt väg. Läs vidare för användbara råd om hur du kan uppnå ditt mål att eliminera rökning från ditt liv.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Genom att göra denna lista kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbyte terapi, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Bli involverad i något annat under de här tiderna, för att hålla ditt sinne av din önskan att röka.

Försök inte göra det själv. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Det är i ditt bästa intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Att dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina begär kvar.