Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


Som rökare bör du veta att du ökar riskerna med att utveckla många sjukdomar, och du påverkar andras hälsa runt dig. Det förstör dina lungor och hals, skadar ditt hjärta och orsakar kaos på din mun. Det är farligt för människor runt dig att andas in din andrahandsrök. Det här är en bra anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Läs vidare för några tips och tips som hjälper dig i din kamp för att ruta ut.

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Du bör aldrig försöka bara sluta kall kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Det svåraste steget är de första dagarna och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Låt inte din brist på träning hindra dig. Börja små och gå framåt därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Delay Tactic

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Påminn dem om att du kan ha tider av frustration och irritabilitet och be dem att bära med dig. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

TIPS! Försök att göra det så enkelt som möjligt för dig själv att sluta röka. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Den vanligaste orsaken till återfall är att man inte fullt ut förbundit sig att besluta att sluta röka. Motivera dig själv genom att överväga alla de kraftfulla motivationerna du har för att sluta.

Prata med din läkare om du är seriös om att sluta röka. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraheringar som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Se till att du kan se den listan varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom, samtidigt som du bryter den faktiska vanan att röka.

Rökning dödar inte bara rökare, utan även deras nära och kära. Några stora hälsorisker som röker orsakar är lungcancer, emfysem och hjärtinfarkt. Det är också bevisat att den begagnade röken är farlig för dem omkring dig, och kan leda till sin sjukdom också. Genom att läsa informationen i den här artikeln bör du nu vara välinformerad nog för att sluta röka.Source link