Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


Folk kommer att klaga på hur tufft det är att sluta, men de flesta vet inte rätt sätt att göra det. Som det är med allt, ju mer du lär dig och forskar om de bästa sätten att sluta röka, desto lättare blir processen. Följande tips hjälper alla att sparka vanan.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Avsluta kan vara en lång process. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

TIPS! Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Försök inte gå kallt kalkon.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången. När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde i första hand.

TIPS! Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

Support System

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Genom att ställa in ditt supportsystem kan du vara mycket mer sannolikt att uppnå mål relaterade till att sluta.

TIPS! Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att få igenom försök och utmaningar att sluta.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Stopp är det bästa sättet att starta din resa. Sluta bara – och börja inte igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Växla dina belöningar runt årsdagar för prestation, som att sluta i en vecka eller månad. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Denna motivation kommer att vara till hjälp när du känner frestelse.

Tänk på tiden hur du ska hantera stress i ditt liv. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Håll en lista med flera distraktioner som du kan använda om en inte fungerar.

TIPS! Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du slutat. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktökning bort.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Faktum är att de första två dagarna, ungefär 48 timmar, är den värsta delen av att sluta, för att du avgiftar från nikotin. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Medan det fortfarande är svårt, kommer det att göra att de motstår dem betydligt mindre traumatiska.

För närvarande bör vikten av att lära sig mer om att sluta röka vara tydlig. När du förstår vilka metoder som fungerar bäst för dig, blir sluta röka mycket enklare än du förväntade dig. Använd informationen som presenteras här, och du har kunskap om hur du avslutar i kort ordning.