Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


Även de med mycket starka testamenten kan ha svårt att sluta röka. Även människor som är desperata att sluta tror fortfarande att rökning ger något åt ​​dem. För att ta bort dig själv emotionellt från rökningens vana och avsluta det för gott, använd följande råd för att komma igång.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försök och triumfera att sluta. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att lyckas sluta.

TIPS! Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att göra detta högt mål. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Undvik dina triggare att sluta röka med mer framgång. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Få en annan distraktion då.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Du bör definitivt berätta för din familj och vänner att du ska sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

Tips! Du kan belöna dig på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tiden som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Tänk på hur mycket bättre ditt andetag blir, hur rena dina tänder blir, eller hur mycket bättre kommer ditt hus att lukta. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

Hitta supportgrupper, antingen lokalt eller online. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp att jämföra dina tekniker för att sluta med andra människor. Andra ex-rökare förstår dina utmaningar och de känslomässiga problem som ibland blir i vägen för att sluta röka.

Bli av med något som påminner dig om att röka när du närmar dig ditt slutdatum. Kasta ut alla dina tändare och askkoppar. Se till att du tvättar alla dina kläder och rengör ditt hus noggrant för att ta bort röklukten. Detta kommer att förhindra att dina begär efter cigaretter som kan komma från lukten av dessa föremål.

Tips! När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kommer att bidra till att bekämpa eventuell viktökning som du kan uppleva.

Lägg till gott om färska grönsaker, frukter och nötter till din kost medan du försöker förlora din rökning vana. Att äta låg kalori och hälsosam mat hjälper människor att sluta av många skäl. Om du har något att ockupera din mun och händer kan du ersätta rökningens beteende. Genom att äta dessa saker hjälper du dig att negera någon viktökning. Att få rätt vitaminer och näringsämnen hjälper dig att känna dig mycket bättre medan du går genom tillbakadragande.

Det kan vara lättare att sluta röka när du är medveten om när och var du tenderar att röka. Om du vet vilka situationer som frestar dig att röka, kan det göra det lättare att utarbeta en plan för att sluta. Att förstå vad som motiverar dig att röka kommer bättre att förbereda dig för att undvika frestelsen eller att motstå det.

Hittills bör man inse att rökning inte behöver vara så skrämmande. Att drivas av din motivation och självsäkerhet i din framgång kommer att se till att du uppfyller dina mål och aldrig röker igen. Du kommer att bli förvånad över att lära dig allt du kan göra när beslutsamhet sätter in.Source link