Sluta röka för ett hälsosammare liv senare


Du måste vara korrekt motiverad för att sluta röka. Om du slutar röka, är fördelarna myriade. Det är inom dessa fördelar att du ska leta efter rätt motivation för att du ska kunna sluta. Att sluta röka hjälper till att skydda inte bara din hälsa utan också din familj. Det kommer också att hjälpa dig att sänka risken för sjukdomar som lungcancer och emfysem, lägg dina pengar på ditt bankkonto och få dig att känna dig yngre och se friskare ut. Fortsätt läsa, för att dyka djupare in i bra information, för att hjälpa dig att sluta.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Att sluta röka kan vara svårt, eftersom det kan hjälpa till att underlätta processen.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna att sluta Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig sluta röka. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Varje person uppnår sina mål olika. Att upptäcka vad som fungerar bäst för dina specifika omständigheter är avgörande. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. Det finns inget fel i att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväm med det dagliga engagemanget för att röka upphörande.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

TIPS! Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Tänk på orsakerna till att du slutar och du kan fortsätta att vara engagerad.

Secondhand Smoke

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning.