Sluta röka framgångsrikt med dessa bra tips


Rökning är ohälsosamt och kan orsaka allvarliga negativa hälsoeffekter för dig och alla runt omkring dem. Om kan orsaka hjärtattacker, emfysem, lungcancer, halscancer och många andra allvarliga hälsofrågor. Dessutom har andning av andrahandsrök samma farliga potentiella konsekvenser. Det följer således att sluta kan vara ett livräddande beslut. Du kan hitta lite bra information för att komma igång med att sluta nu.

Starta en träningsrutin eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter. Övning hjälper dig också i stressavlastning. När du inte har utövat ett tag börjar du med enkla promenader och bygga därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Vägen till stopp är bara en process.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att makt genom och slå rökning för gott.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara en quitter! Det är viktigt att vara kvar, eftersom du kanske misslyckas första gången. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

TIPS! Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Håll din motivation för att sluta i ditt sinne hela tiden. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en övertygande motivator för att fortsätta.

När du är frestad att röka, berätta själv, "Nej. aldrig. Jag tar inte ens en puff. "Även om en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och sätta dig tillbaka länge. Håll dina mål och motivation i åtanke så att du inte ger in och röker en cigarett.

Kom ihåg att den första veckan säkert kommer att vara den svåraste när du slutar röka. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. När du har tagit bort nikotin från din kropp, behöver du bara ta itu med psykologiska skäl för att du vill röka. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid motstå begär.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att få igenom försök och utmaningar att sluta.

Försök och träna när du kan. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. Endorfinernas träningsprodukt är inte ersättare för nikotinhöjder, men de hjälper till att ta bort kanten från uttag.

Tänk inte på att sluta som ett offer Tänk på det som att göra dig själv en tjänst. Att hålla en positiv attityd om att sluta kan hjälpa dig att hålla dig engagerad, så att du kan släppa vanan snabbare. Sätt värdet av att sluta i dina sevärdheter och föreställ dig ditt liv utan att röka ständigt. Du kommer att vara motiverad och vara mer sannolikt att lyckas.

Rökning är inte bara ohälsosam, men också farligt. Det finns så många hälsorisker som har kopplats till rökning som lungcancer, hjärtattacker och emfysem. Du kan också skada dem runt dig med begagnad rök. Använd detta råd så att du kan lyckas sluta röka.Source link