Sluta röka framgångsrikt med dessa bra tips


Som vetenskapshistorier är nikotin väldigt beroendeframkallande. Att försöka hålla sig borta från cigaretter kan därför vara mycket svårt för en rökare. Ge dig själv den bästa chansen att lyckas genom att lära dig allt du kan om att sluta.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta göra det lättare för att du kan vara fokuserad.

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte gå kallt kalkon.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Deras stöd kommer att vara ett stort steg för att hjälpa dig på vägen för att sluta röka en gång för alla.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp till en ansträngande aktivitet. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

Försök inte sluta ensam. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Det är också en bra idé att gå med i en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Support System

TIPS! Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Avsluta kan vara en lång process.

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kommer att vara där för dig, och de kan vara en stor kraft för att påminna dig varför du slutar röka. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Klipp ner på rökning. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar för att sluta röka. Vid vakning vänta en timme innan du har din första dagliga rök. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

Tänk på strategier som ger frekventa visuella påminnelser för att hålla ditt sinne motiverade hela tiden. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Oavsett vilken metod du väljer kan denna typ av visuell påminnelse hjälpa dig att avvärja begär och frestelser.

TIPS! Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Det är svårt att sluta röka på grund av den beroendeframkallande nikotin som finns i cigaretter. Stopp kan orsaka både fysiska och emotionella uttag. Implementera tipsen i den här artikeln och förenkla processen att sluta själv. Med dessa tips och tricks, liksom din insats, kan du sluta röka.