Sluta röka framgångsrikt med dessa bra tips


Vissa människor tror att sluta röka är en fråga om att kasta bort sin tobak och använda sin viljestyrka för att övervinna begär. Medan detta verkligen hjälper, behöver det inte vara så svårt. Det finns ett antal olika sätt att ta ifall du vill kasta bort dessa cigaretter för gott. Läs vidare.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre utmanad.

TIPS! En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, eftersom de har eller hanterar dem också.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. När du vaknar kanske cigaretter inte verkar som tilltalande, vilket betyder att du är ett steg närmare att sluta.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde i första hand.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Försök att inte röka så mycket. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Du bör åtminstone vänta en timme eller två innan du får en rök när du vaknar. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Håll bara på det och försök att förlänga den tid du slutar, medan du lär dig vad som utlöste dig till att röka igen varje gång. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Påminn dig om de dyster konsekvenser som rökning har på din hälsa. Statistik visar att ett stort antal dödsfall i Amerika kan hänföras till rökning varje år. Vill du verkligen vara en annan statistik?

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Bli inte avskräckt om du misslyckas sluta en gång. Alla har samma möjlighet att ge sig upp i rösten, även de som är mycket välorganiserad och intensivt motiverad. Undersök var du kände din svaghet, och ta reda på hur du kan lära av din erfarenhet när du försöker igen. Du kanske kommer att lyckas i ett framtida försök.

Inse att att sluta röka är något positivt i ditt liv, snarare än något negativt. Om du anser att du slutar optimistiskt har du bättre chans att fortsätta fokusera på ditt mål och uppnå det snabbare. Försök att komma ihåg de många fördelarna du kommer att uppleva om du slutar, och hur mycket värde det skulle lägga till i ditt liv. Detta kan ge dig incitamentet och motiveringen att sparka vanan omedelbart.

Att bli av med saker som påminner dig om att röka kan hjälpa dig att sluta. Kasta bort alla tändare, askkoppar och andra rökvaror i ditt hus. Sätt dina kläder i tvättmaskinen och rengör ditt hus noggrant för att bli av med lukten. Om du gör det kan du se till att du inte påminns eller utlöses att röka.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Hellre än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Rökning har förmodligen varit något du brukade hjälpa dig att gå igenom stressiga situationer. Om denna situation låter bekant, är det klokt att aktivt söka ett annat uttag. Du kanske tycker att tekniker som meditation, motion och yoga kommer att tillåta dig att bekämpa stress utan att röka.

Rökningstoppning

Diskutera rökningstoppläkemedel med din läkare. Dra nytta av de många senaste framstegen som rökforskare har gjort. Dessa alternativ kan vara receptbelagda eller över disk och många är ganska nya på marknaden, vilket innebär att du är sannolikt att hitta en som fungerar för dig. Fråga din läkare om en rekommendation som hjälper dig att sluta röka en gång för alla.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning.

Håll reda på dina rökvanor. Ta reda på vad som lugnar dig och gör att du vill röka. Detta hjälper dig att utveckla en vinnande strategi för att sluta. Om du tar lite tid att förbereda i förväg, kommer dessa tobaksbehov inte att hålla dig från att ge upp denna farliga vana.

Byt ut din rökning vana med en fitness vana. Din kropp kommer att återställa dina ansträngningar med större uthållighet och effektivare träningspass, när du återhämtar dig från den fysiska skadan från tobaksmissbruk. Du kommer vara mindre benägna att återställa framstegen på allt ditt hårda arbete genom att röka om du har en stadig träningsrutin.

Efter att ha läst den här artikeln har du förhoppningsvis en bättre uppfattning om vad du kan göra för att hjälpa dig att sluta röka. Det kan finnas dagar som du känner dig frestad att röka, men med rätt teknik och stöd kan du göra det genom att ta det en dag i taget.