Sluta röka framgångsrikt med dessa bra tips


Vissa kanske tror att sluta röka är bara en fråga om att avyttra alla tobaksvaror och utöva stark viljestyrka när begär begär. Det finns enklare sätt då brute force willpower ensam. Det finns många verktyg och tekniker tillgängliga för att sluta röka framgångsrikt.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscenter och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista över fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet på något annat kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om även efter förseningen har du fortfarande en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Bara gå igenom det en dag i taget, bara bli av med rökning vana på kort sikt.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig att göra detta.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. Det finns en mycket stor chans att du börjar röka igen om du gör det. Din chans att lyckas är störst med nikotinbytebehandling eller medicinering. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Craving Strikes

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta själv att du väntar fem till tio minuter innan du ringer.

Om du inte kan sluta röka, besök din läkare. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Ange en rad mellanliggande mål som en del av ditt program för att sluta röka. När du uppnår varje mål, belöna dig själv. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Efter det fortsätter du att göra belöningen bättre tills du är i en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Långt från att vara ofarlig, är användbar rök känd för att orsaka cancer och kan leda till andra allvarliga medicinska tillstånd. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. När du slutar kommer du att förbättra inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

När du slutar röka, börja med att byta märken. Ge upp ditt favoritmärke till en som du finner helt hemskt. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

Kallt Turkiet

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Stopp kommer att starta dig på din nya väg. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och hämta aldrig en cigarett igen. Den kalla kalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Det har visat sig vara mycket effektivt, på lång sikt.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Bliv motiverad med påminnelser. Till exempel kan du lägga meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Dessa påminnelser ger dig den enhet du behöver för att bekämpa frestelser.

Försök hitta en supportgrupp online, det finns många forum tillgängliga. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Det kan också hjälpa till att få stöd av människor som vet exakt vad du går igenom.

Du kan göra dina ansträngningar för att sluta röka lite lättare genom att bli av med saker som påminner dig om att röka. Så bli av med eventuella tändare eller askkoppar från ditt hem. Rengör ditt hem från topp till botten och tvätta alla dina kläder för att eliminera lukt av rök. Att göra dessa saker gör det mindre troligt att du kommer att påminnas om att röka och sluta med ett cigarettbehov.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från den. Om du slutar röka tar du bort begagnad rök från dina nära och kära liv. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Andningsövningar

Djupa andningsövningar kan hjälpa dig att komma över ett cigarettbehov. Detta lugnar dig, lindrar stress och fokuserar dig på ditt ultimata mål. Det hjälper också dina lungor att absorbera mer syre och ge dig en lugnare och mer avslappnad känsla. Andningsövningar är enkla att göra när som helst, när som helst.

Förhoppningsvis har denna artikel försett dig med en mängd olika sätt att skapa en solid plan för att sluta röka. Det kan finnas dagar som du känner dig frestad att röka men med rätt tekniker och stöd, kan du göra det genom att ta det en dag i taget.

Ett litet steg mot att sluta kunde vara att byta cigarettmärken. Gå med en cigarett som inte smakar väldigt bra. Båda begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.Source link