Sluta röka genom att använda dessa fantastiska idéer!


De flesta rökare tycker att sluta är väldigt svårt. Det finns ingen enda botemedel-allt. Att göra lite forskning och hitta en lista med idéer som kan hjälpa dig att sluta är viktig för att du ska sluta för gott. Användning av denna information kan göra det enkelt och framgångsrikt.

Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Försök inte gå kallt kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Din chans att lyckas är störst med nikotinbytebehandling eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra, tidiga tillbakadragningsstadierna och göra det lättare att sluta.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. En mängd olika mediciner är tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till mediciner som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att du ska hålla dig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

När du slutar röka behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. När du har lite ledig tid, uppta dig själv med ljuvliga distraktioner som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Skulle byte märken hjälpa dig i ditt mål? Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Båda begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta hjälper dig på väg att sluta röka.

TIPS! När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Vänta en timme efter att ha vaknat för att få din första cigarett på morgonen och sluta röka efter middagen. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Detta kommer att göra det så att du inte påminns om att röka varje gång du kommer in i ditt hem, eftersom det kommer att få en ren, frisk lukt.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Se till att du kan se den listan varje dag. Detta kan bara hjälpa till att hålla dig motiverad under svaghetstiden.

TIPS! Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel.

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. Ibland kanske du tror att en liten cigarett kommer att bli bra, men bara en enda puff kan göra att alla dina framsteg går i spill. Fortsätt säga att "bara en" kan göra mycket skada.

Kanske har du rökt för att hantera dina påfrestningar. Om du gör det här kommer det verkligen hjälpa till att hitta några bra avkopplingstekniker att använda när du känner att stress börjar bygga upp. Yoga eller meditation är kända för att lindra stress och är så mycket hälsosammare än att röka.

Öka din konsumtion av grönsaker, frukter, frön och nötter när du slutar röka. Att äta hälsosamma naturliga livsmedel med lågt kaloriinnehåll hjälper verkligen, medan du slutar, av flera skäl. För det första kan du beteendeutbyte rökning rörelser genom att hålla dig r munnen och händerna upptagna. Om du gör det regelbundet kommer det att bidra till att minska viktökning. Du kan också uppleva mindre abstinenssymptom om du äter dessa livsmedel på grund av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som de innehåller.

TIP! Överväga nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irriterad.

Gör upp en mantra av dina främsta anledningar att sluta. När du känner din viljestyrka falter, upprepa dina skäl för att sluta till dig själv tills ditt begär har passerat. Detta hjälper dig att ta ditt fokus bort från att röka, och istället kan du fokusera på andra viktiga saker för dig.

När du försöker sluta röka, få hjälp av din familj och vänner. Berätta för alla nära dig att du försöker sluta röka. Dessa människor kan hjälpa till att öka din nivå av stöd och glädje. Det kan också hjälpa till att ha en supportgrupp när man försöker sluta.

Att sparka din rökning vana kan mycket väl vara en av de mest utmanande sakerna du någonsin kommer att göra, och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Du kommer att kunna sluta röka, miljontals människor innan du har! Framgång kan uppnås genom att använda en mängd olika tips, såsom de som anges i ovanstående artikel, tillsammans med stöd och motivation. Du kan bli förvånad över hur snabbt du går vidare mot att sluta helt och hållet.

TIPS! När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Du kan associera rökning med körning eller läsning.Source link