Sluta röka genom att använda dessa utmärkta idéer!


För att lyckas i dina ansträngningar för att sluta röka, måste du ha rätt motivation. Det finns många anmärkningsvärda fördelar som kommer med rökningstopp. Håll fördelarna i åtanke och reflektera över dem när du känner att du är vaknande. Du kan förbättra din hälsa och se bättre ut genom att sluta röka. Du sparar också pengar, sänker din risk för rökning-relaterade sjukdomar. Du skyddar också din familj. På grund av detta bör du lägga följande tips för att utnyttja dessa fördelar.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Tips! Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare.

Resta så ofta som möjligt medan du slutar röka. När du förblir senare nätter blir du sårbar för att ge dig in efter dina cigarettbehov. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Be dina vänner och kära att vara stödjande för ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Varna dem också att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka. Detta kan underlätta abstinenssymptom och öka dina chanser att sluta för gott.

Tips! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Många tycker att de har en koppling mellan körning och rökning, till exempel. I så fall måste du tänka på sätt i förväg för att ändra ditt körbeteende så att du inte ständigt frestas i bilen. Försök att hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Försök aldrig att sluta röka själv. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Dessa människor kan erbjuda empati samt hjälp med insikt i processen.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av dess biverkningar av stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har lite ledigt tid, upptag dig själv med ljuvliga distraktioner som att läsa, chatta med en vän eller spela ett spel som är nytt för dig.

Älskade

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Till exempel kan du sätta meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Men du bestämmer dig för att göra detta, det kommer att hjälpa till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

TIPS! När du jobbar med att sluta, ta bort de saker du mentalt länka med rökning. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor.

Sluta röka omedelbart. Ställ inte halvhjärtat ett slutdatum som är två månader från nu, gör idag dagen! Att sluta röka har omedelbara hälsoeffekter, och börjar minska risken för att utveckla dödliga medicinska tillstånd direkt. Du kommer också att förbättra din familjs hälsa genom att skydda dem från begagnad rök, vilket gör det mer motiverat att sluta.

Gör en träningsprioritativ prioritet. När du slutar röka är träning mycket fördelaktig och hjälper din lungkapacitet att förbättras. Regelbunden träning kommer också att förhindra viktökning. Dessutom övningar producerar endorfiner som hjälper till att förbättra vissa obehag som uppkommer vid uttag.

Att bli av med något som kan påminna dig om att röka är bra för alla som försöker sparka vanan. Kasta bort alla tändare, askkoppar och andra rökvaror i ditt hus. Tvätta alla dina kläder och städa ditt hus för att avlägsna lukten av rök. Genom att göra detta kommer du att förhindra några triggare att dessa föremål skulle leda till att påminna dig om att röka och få dig att begära en cigarett.

Tips! Avsluta tills du får det rätt. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta.

Öka din konsumtion av grönsaker, frukter, frön och nötter när du slutar röka. Det finns ett par skäl att äta dessa hälsosamma livsmedel medan du slutar röka. Replikera rörelserna om att ha en cigarett kan hjälpa till att bota dina begär. Den regelbundna konsumtionen av dessa särskilda livsmedel kan också minimera eventuell viktökning. Näringsämnena och vitaminerna hjälper till att få dig att må bättre under uttag.

Om du känner att din viljestyrka är blekande och att du är frestad att nå en cigarett, fråga någon om stöd. Vare sig en vän eller familjemedlem, låt dem veta hur frestad du ska röka. Det kommer inte bara att härleda dig, det är trevligt att veta att någon bryr sig och kan hjälpa dig att ta itu med problemet med någon annans hjälp.

När du väl fattat beslutet att sluta röka, gör det till en punkt att hålla dig motiverad och inte ge upp detta beslut. Ganska ofta tar det någon att försöka sparka vanan innan de faktiskt slutar för gott. Om du upplever ett återfall, avgöra varför nedslaget inträffade och förnya ditt åtagande att sluta en gång till.

TIPS! Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation.

Bestämning, körning och motivation är vad som tar dig från rökare till ex-rökare. Om du kommer ihåg hela tiden varför du slutar kommer du mindre sannolikt att välja vanan på nytt. Om du använder informationen från den här artikeln har du förbättrat dina chanser att döda denna vana en gång för alla.Source link