Sluta röka genom att använda dessa utmärkta idéer!


Rökning är en dödlig vana som negativt påverkar någon som gör det och alla som råkar vara runt det. Cancer, hjärtsjukdom, emfysem – det här är bara några av de många hälsoproblem som har knutits till rökning. Second hand rök är också lika farlig. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Den här artikeln innehåller flera tips som kan hjälpa dig att sluta med framgång.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

TIPS! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Ta din resa en dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Tänk inte på framtiden. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

När du slutar röka, behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Om du vet att du kommer att ha lite ledig tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att sluta röka är en process.

Support System

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Det är svårt att sluta utan stödsystem. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

Avstå från att röka till varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Att sluta helt är det enda sättet att verkligen sluta. Försök bara sluta helt och aldrig hämta en annan cigarett. Denna strategi kommer först att vara extremt svår. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

TIPS! För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som följer med att sluta.

Om du röker hemma, städa din plats noggrant, så det luktar inte av rök. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Detta kommer att göra ditt hus lukta rent och friskt, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Planera i förväg hur du ska reagera på stress utan att vända sig till cigaretter. Många rökare svarar på stress genom att belysa en annan cigarett. Att ha en plan i åtanke för hur man hanterar de stressiga stunderna gör det mindre troligt att du kommer att vända sig till cigaretter när stress slår. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräckligt med hjälp.

Din familj och dina nära och kära erbjuder den största motivationen för att sluta. De kan påverkas av inte bara din möjliga sjukdom eller död, men också av negativa hälsoeffekter från att vara kring din rök. En av fem amerikanska dödsfall är relaterad till rökning på något sätt, enligt många statistik. Gör ditt bästa för att inte bli en statistik.

TIPS! Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. På så sätt kan du komma igång med dina ansträngningar att sluta röka.

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir den svåraste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter den här inledande perioden kommer dina nikotinbehov för det mesta att vara psykologiska. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå de begärna.

Rökning är en vana som dödar. Många kända hjärtsjukdomar och lungsjukdomar är kopplade till rökning. Även begagnad rök är allvarlig och kan ha negativa konsekvenser för dina näraas hälsa. Ställ råd från denna artikel för att arbeta i ditt liv och förhoppningsvis sluta ditt beroende av att röka.Source link