Sluta röka genom att följa dessa enkla steg


Många människor kämpar verkligen för att sluta röka. Ingen enkel teknik kommer att vara effektiv för varje rökare. Gör lite forskning för att upptäcka vilka metoder som bäst passar dig och din situation. Börja med följande råd, och det ska ge dig användbara sätt att göra det lättare för dig.

För att öka sannolikheten att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna av att sluta. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Det här kan hjälpa dig att hålla dig motiverad och kan sluta göra det lättare.

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på dig själv som du kan. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Det är en stor process att sluta röka. Du kan inte oroa sig för framtiden. Ta det en dag i taget och när varje dag blir till en annan kommer dina ansträngningar att sluta samlas in i en rökfri framtid.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

TIPS! När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Rådfråga din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. De kan också erbjuda andra möjligheter till stöd eller behandling.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle kunna uppleva. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta hälsosam.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du vill sluta.

Tips! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt i det minst till senare. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Det finns inte en enda botemedel som fungerar för varje rökare, vilket gör att det blir lite svårare än du vill. Men det betyder inte att det är omöjligt att sluta. En kombination av olika tips kan vara det mest framgångsrika för dig, så lär dig allt du kan om vad som har fungerat för andra. Du kommer att bli förvånad över din framgång med dessa metoder på plats!Source link