Sluta röka genom att följa dessa enkla steg


Även människor med stark vilja har generellt problem med att sluta röka. Även om du är övertygad om att du måste sluta röka, finns det en bra chans att du fortfarande känner att du ger upp något som är en känslomässig del av ditt liv. För att avlägsna dig från den känslomässiga kopplingen av rökning och sluta vanan en gång för alla, ta råd från följande tips för att komma igång.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Supportgrupper finns på många ställen, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Tips! Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, åtminstone försöka stalla för tiden innan du lyser upp. Vad du än kan göra för att försena rökning kommer att hjälpa, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att sluta. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är mycket viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Skapa din egen personliga plan för att sluta.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Om du får en full natts sömn, hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Det är dock kritiskt att de förstår att du vill ha positivt stöd, inte håna. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer behöva stöd för att lyckas.

TIPS! Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det finns mediciner, till exempel vissa antidepressiva medel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta.

Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Leta efter ett positivt alternativ för att fylla tiden och distrahera ditt sinne.

Gör inte det själv. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Om du har rökt inuti ditt hus, ge det en komplett skrubbning när du har slutat. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Detta kommer att göra det så att du inte påminns om att röka varje gång du kommer in i ditt hem, för att det kommer att få en ren, frisk lukt.

Tips! Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta rökning. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik.

Sammanfattningsvis finns det ingen anledning att vara rädd för förslaget att utbyta tobak från ditt liv. Du kan göra det med viljestyrka och hård beslutsamhet, så börja planera ditt program att sluta med de hjälpsamma tipsen från den här artikeln idag. Du kan bli förvånad över vad du kan göra med beslutsamhet!Source link