Sluta röka genom att följa dessa enkla steg


Rökning kan få stor inverkan på livskvaliteten. De ytliga nackdelarna är lätta att upptäcka, till exempel färgade tänder och kläder som luktar rök. Viktigast, det kan påverka din hälsa väldigt. Om du kan sluta kan du dock stoppa och till och med vända om dessa konsekvenser. Denna artikel innehåller ett antal effektiva strategier för att hjälpa till i dina ansträngningar för att sluta röka.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Det är en stor process att sluta röka. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Tillvägagångssättet avslutas dag för dag. Ge dig själv kredit för varje dag du lyckas, och du kan bli förvånad över hur snabbt dessa dagar blir till veckor.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med sluta. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Vila är viktigt när du slutar röka. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt blir dina mentala förmågor mer akuta och du har mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Healthy Diet

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam diet fylld med frukt och grönsaker. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

TIPS! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen och hjälpa dig att hålla dig motiverad.

Avsluta så många gånger du behöver. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

Att sluta röka är inte lätt, men det är värt det när det gäller effekterna på din hälsa, utseende och det sociala livet. Ovanstående råd bör ge dig möjlighet att fatta kloka beslut på din resa för att sluta röka. En av de viktigaste fördelarna med att sluta röka är ett nytt förtroende du kommer att utveckla i din förmåga att övervinna oddsen. Varför inte prova några av dessa tips idag?Source link