Sluta röka genom att följa dessa enkla steg


Även med de många negativa effekterna av rökning kommer de flesta att finna det mycket svårt att avbryta vanan. Om du har haft problem med att sluta, kan följande tips hjälpa dig. Ta av vilka av dessa du tycker att passar dig bäst i din kamp för att sluta röka, och tillämpa dem nu.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som du. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscenter och religiösa organisationer att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Sluta röka

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Du kommer att känna att du inte vill släppa dem genom att röka igen, vilket hjälper dig att hålla dig motiverad. Det kan vara den extra motivationen du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör.

Se till att du har en stark supportgrupp av vänner och familjemedlemmar, när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Sluta rökaSource link