Sluta röka genom att följa dessa enkla steg


Med all stress och tryck relaterat till dagens livsstil kan det vara extremt svårt att sluta röka. Tipsen i den här artikeln kan hjälpa dig att befria dig från missbruk och sluta röka för gott.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Undvik att gå kallt kalkon. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

TIPS! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt lösa för att sluta röka för den dag du är i just nu. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du är i färd med att ge upp din rökvanor. Att stanna upp sent kan höja trötthet, öka cravings för en cigarett. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden. Om du inte gör det, fortsätt att upprepa det som du behöver.

Älskade Ones

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Att sluta röka är inte lätt, så du bör få hjälp av dina nära och kära att hjälpa dig genom processen.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Tips! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad.

Gör inte det själv. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Dina kamrater vet precis vad du går igenom och kan erbjuda hjälp och råd.

Efter att ha läst den här artikeln borde du känna dig bättre om din förmåga att sluta röka. Du kan berätta för dessa tips till andra så att de också kan sparka rökning vana.Source link