Sluta röka genom att följa dessa enkla steg


Även om många rökare vill sluta ger de upp för lätt. Avsluta kan hända om du är positiv om det, så försök använda tipsen nedan för att komma igång. Avsluta kan vara enklare än vad du tidigare trodde om du använder följande information.

Kan hypnos fungera för dig? Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka hos dig.

TIPS! Se till att du äter bra. En förnuftig diet hjälper till att förhindra eventuell viktökning du annars skulle uppleva.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Varje person gör saker på egen väg. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

10 minuter

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på cirka 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta som du behöver.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närmar sig den rätta tankegången. Du kan förbli engagerad genom att tänka på orsakerna till att du vill sluta.

TIPS! Försök inte sluta ensam. Få hjälp av dina vänner och familj.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla omkring dig friskare.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Rök dem som du skulle ha ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta hjälper dig på väg att sluta röka.

Support System

Tips! En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

En av de bästa sakerna du kan göra för att hjälpa dig att sluta är att inte falta om du har ett återfall i dom. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. Om du ger dig möjlighet att röka igen måste du omedelbart ställa in ett nytt slutdatum. Gör en vana att sluta, och försök att göra det längre varje gång du slutar. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Planera fram, så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. Många rökare når naturligtvis för en cigarett när de känner sig stressade. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Se till att listan har mer än ett alternativ på den, om du behöver tillgång till mer.

Tips! Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta.

Prova lite kraftfull träning. Att sluta röka hjälper till att förbättra din lungkapacitet, vilket gör träningen mycket enklare. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en del av den sannolika viktökningen. Endorfinerna ökar produktionen inte ersätter nikotinhöjder, men de bidrar till att ta avkanten av uttag.

Sluta röka

Många människor vill sluta röka, men många kan inte göra det. För att framgångsrikt sluta röka måste människor ha två saker: en handlingsplan och tillräcklig motivation att fortsätta att gå när det blir svårt. De råd som var i denna artikel hjälper dig att utforma en lyckad plan i din kamp för att sluta röka.