Sluta röka idag med dessa beprövade tips


Det finns så många människor som vill bli av med sina hemska rökvanor. Rökning är en dödlig vana som fångar upp till alla som gör det så småningom. Läs igenom de olika tipsen i den här artikeln och avgöra vilka som kan gälla för din unika kamp med denna vansinne.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ge dig . Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta med att du kan fortsätta fokusera.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du slutar ge dig i alla fall, var det lite längre tid att du kunde vara rökfri.

TIPS! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig du uppnår ditt mål att sluta röka. När du skriver något skriftligt, har det ofta en inverkan på hela din mentala utseende.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Övning är en beprövad stressavlastare, och människor som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först kontakta din läkare.

Sluta röka

Tips! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Din primäravårdsläkare kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Förutom att informera dig om olika behandlingar med rökning, kan han eller hon också informera dig om stödgrupper och andra resurser i samhället som kan vara användbara.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kalla kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i kombination med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

När du försöker sluta röka måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Tips! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Att dela dina planer med dem som finns omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när du vill drabbas.

Börja med att klippa tillbaka på din rökning. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja processen att eliminera rökning. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Ett annat alternativ är att röka endast en del av en cigarett varje rökning.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Lukten kommer att vara uppfriskande och inte påminna dig om cigaretter när du går runt ditt hem. Håll cigaretter ur dig själv genom att eliminera luktarna.

Idealt sett bör du ta bort dig från alla situationer som annars skulle kunna stimulera dig att börja röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller att hålla dig borta från baren gör att du kan stoppa dina begär.

Tips! Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor.

Sluta röka så snart som möjligt. Om du verkligen är redo, sätt inte ett slutdatum många veckor från nu. sluta idag eller till och med imorgon. Detta kommer att hindra dig från att ändra sig och senare, och ge dig ett försprång på att vara en quitter. Kom ihåg att din avslutning också minskar din familjs exponering för skadlig begagnad rök.

Kom i form. När du slutar röka är träning mycket fördelaktig och hjälper din lungkapacitet att förbättras. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. Dessutom får motion din kropp att producera endorfiner, vilket kan ge dig en naturlig hög. Även om den höga inte kommer att vara lika bra som en nikotinhöjd, kommer den att hjälpa dig att klara av att dra tillbaka cigaretten.

Få familj och vänner att hjälpa när du har förpliktat dig att stanna. Du bör berätta för de personer som är viktiga för dig att du har bestämt dig för att sluta röka. De kan stödja och uppmuntra dig, vilket kan göra stor skillnad för dig. Du kan också tänka dig att gå med i en supportgrupp och även kolla in beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. För många personer leder uppe på sent på kvällen till ökad cigarettbehov.

Om du har en oral fixering i samband med din rökvanor, hitta nya sätt att ockupera din mun. Många som försöker sluta röka bär runt hårt godis eller tuggummi med dem. Andra har funnit elektroniska cigaretter för att vara ganska användbara.

Byt ut din rökning vana med en fitness vana. Rökning orsakar kaos på kroppen, och när du befinner dig av dessa illamående, kommer du att märka en ökning av energi och bättre lungkapacitet för dina träningspass. Du kommer inte bara att gynna din kropp med träningen, men du kommer också att upptäcka att du har mindre begär eftersom din kropp rensar sig.

Förhoppningsvis har den här artikeln gett dig några praktiska råd för att få dig redo att släppa röksvanan för alltid. Håll dig motiverad och fokusera på ditt slutmål, kom ihåg vem du gör det här för och varför det är viktigt för alla du älskar. Med dessa tips och ett bra stödsystem kan du sluta röka för gott.

TIPS! Rådgör med din läkare eller en specialist som hjälper dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försök och utmaningar att sluta.Source link