Sluta röka idag med dessa beprövade tips


Om du röker vet du hur det kan sänka livskvaliteten. Det påverkar ditt utseende, från gula tänder och skrynklig hud till en gammal rök lukt i ditt hår och kläder. Det kan också drabba din hälsa dramatiskt. Genom att stoppa kan du ångra all den skada som rökning har gjort. Om du inte vet vad du ska göra för att sluta läser du den här artikeln.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att lägga saker på papper kan ha en djupgående effekt på din mentala uppfattning. Detta kan hjälpa dig att fokusera på ditt avslutande arbete tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

TIPS! För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare.

Ta varje dag en åt gången. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att dessa nya vanor blir en del av din livsstil.

10 minuter

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se passet passet inom 10 minuter. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

TIPS! En supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det finns mycket styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Försök inte göra det själv. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla av vagnen.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Stopp är där du måste börja. Sluta bara röka och börja aldrig igen. Denna metod kan verka lite hård. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

TIPS! Komma med din egen personliga plan för att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka.

Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Se till att du kan se den listan varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Om du gör en plan på plats för att hålla dig från att ge in för dessa frestelser, kommer du att vara mer benägna att inte fånga en snabb rök. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräckligt med hjälp.

Håll dig fri från platser eller saker som du normalt förknippar med att röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Med kaffe medan du är inne i bilen eller håller dig borta från baren kan du stoppa dina begär.

Tips! När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av livet.

Det finns många rådgivare som erbjuder tjänster som hjälper dig att sluta röka. Många människor kan inte sluta på grund av känslomässiga anknytningar till rökning eller frågor om självkänsla. När den här frågan behandlas, försvinner också uppmaningen att röka. Om det här låter som något du vill försöka kan du prata med din allmänläkare som kan rikta dig till rätt person.

Prata med dina nära och kära när du vill sluta röka. Låt alla veta att du har bestämt dig för att sluta. De kan uppmuntra och stödja dig, och det kan göra hela skillnaden för dig. En stödgrupp kan också vara till nytta för ditt självkänsla och motivation.

Att sluta röka är hårt arbete, men de fördelar du får när det gäller ditt sociala liv, utseende och din övergripande hälsa kommer att vara värt det. Efter att ha läst dessa tips bör du vara mer säker på att sparka din rökning vana. Börja med att tillämpa en av de tips du just läste idag.Source link