Sluta röka idag med dessa hemligheter från experterna


Vissa tror att stoppa rökning är lika enkelt som att skräpa sina tobaksprodukter och använda ren viljestyrka för att slå tillbaka begär. Du behöver inte göra det ganska hårt på dig själv. Massor av tekniker kan hjälpa dig att försöka sluta röka.

När det gäller att stoppa röken, gör inte sakerna ännu hårdare än de redan är. Försök aldrig att kyla kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta göra mindre svårt.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp dig. Ta en kort promenad innan du ger dig tillåtelse att röka, eller avsluta ett glas vatten. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Skulle du fortfarande ge dig upp i begäret, tvinga dig att vänta, kan extra tid sluta ta en cigarett av din dagliga summa.

Tips! Om du vill lyckas sluta röka, försök att göra en lista över alla för och nackdelar slutar kommer att föra dig. Att lägga ner någonting på skrivbordet kan ändra hela ditt perspektiv.

Se till att du går ett steg åt gången. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Försök att inte höra om nästa vecka, nästa månad eller nästa år. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

Siktmål

När du slutar röka, ta varje dag som det kommer. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

TIPS! Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Att sluta röka kan vara mycket svårt, så det är viktigt att du har stöd från dem som är nära dig vid denna tidpunkt.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder på hur man hanterar stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. När du har nere tiden, försök att omge dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Tips! Om du vill sluta röka, berätta om dina nära och kära om dina planer. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

Klipp tillbaka innan du avslutar. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Försök att vänta en timme innan du har din första cigarett på dagen. En annan metod att använda är att röka endast hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Byt din rökning vana för en träningsvanor. En träningssession utlöser frisättning av humörhöjande endorfiner och ger också en nödvändig distraktion från att tänka på att röka. Dessutom bidrar träning till att kompensera förändringar i din ämnesomsättning som kan uppstå när du slutar, vilket hjälper dig att hålla viktminskning till ett minimum.

Ät massor av grönsaker, frön, nötter och frukt medan du slutar röka. Att äta en hälsosam, balanserad kost av naturliga livsmedel kan hjälpa många orsaker. Om du till exempel har munnen och händerna att ständigt göra någonting kan du ersätta beteendemöjligheterna för rökning. Att regelbundet konsumera dessa hälsosamma livsmedel kan också bidra till att förhindra viktökning. Vitaminerna och näringsämnena vill bara ha dig när du går genom tillbakadragandet.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Be om hjälp om du känner att du inte kan övervinna frestelsen att återvända till cigaretter. Berätta för en vän eller släkting att cravingsna är speciellt dåliga idag. Tiden som spenderas under telefonsamtalet kommer att hjälpa dig att distrahera dig medan begäret passerar och att du vet att du inte är ensam hjälper dig att hantera problemet.

Rådgivning kan hjälpa dig i ditt uppdrag att sluta röka. Det finns ofta känslomässiga skäl som bidrar till en persons rökvanor. Genom att ta itu med frågan kan det hjälpa dig att röka försvinner. Om det här låter som något du vill försöka kan du prata med din praktiserande läkare som kan rikta dig till rätt person.

Komma upp med en lista som anger dina huvudorsaker för att sluta. Du kan använda detta som en vägledning för motivation när du känner att du förlorar hoppet. Detta kommer att hjälpa dig att fokusera på det positiva av vad du har, snarare än vad du har gett upp.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag.

När du bestämmer dig för att sluta röka, sätt dig ner och lista alla orsaker till varför du kom till det beslutet. Om du befinner dig kämpar för att hålla dig på rätt håll, kommer listan att vara en konstant påminnelse och ge dig den motivation du behöver för att fortsätta att trycka på.

Försök att andas djupt när du vill röka. Använd den tiden för att fokusera på orsakerna som du valde att sluta. Det kan också hjälpa till med att ge syre till dina lungor, och detta kommer att uppdatera dig. Djup andning kan göras var som helst och när som helst.

Oavsett om du lyckas eller misslyckas första gången måste du sluta med den mentalitet som du kommer att fortsätta till slutet. De flesta som slutar för bra försökte många gånger tills de slutligen lyckades. Försök att inte falla tillbaka i rökning, men om du gör det, sluta röka igen.

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka.

Efter att ha tittat på tipsen ovan har du nu idéer som hjälper dig att sluta röka och njuta av livet mer. Även om du kanske känner frestelser ibland, kommer råd från denna artikel att hjälpa dig.Source link