Sluta röka idag med dessa hemligheter från experterna


Med alla tryck och påfrestningar i dagens värld kan det vara svårt att veta hur man slutar röka. Men du behöver inte längre känna dig ensam, eftersom du kan använda tipsen i den här artikeln som ett verktyg för att äntligen sparka röken vana.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

TIPS! Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel att undvika cigaretter. Övning är ett bra sätt att lindra stress.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Att skapa en personlig, avslutad rökningslista bidrar till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker och uppnå mål. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

För att förhindra att du kommer upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för godis eller karbadladda livsmedel. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnesstämning.

Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för fort. Det är möjligt att förbli engagerad genom att tänka på orsakerna som du vill sluta.

Secondhand Smoke

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Berätta för alla du vet om din önskan om att sluta röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka mycket.

Tips! Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik.

Återstående uppmärksamhet och fortsatt motiverad är två av de största delarna av rökavbrott. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Tänk på hur ditt andetag ska luktas bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Även om du vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan det vara bra att tänka på positiva förändringar.

Håll din motivation för att sluta tänka hela tiden. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Hur som helst kan du hitta den här visuella påminnelsen som är användbar i ansiktet av frestelse och längtan senare.

Undvik aktiviteter eller situationer där du tidigare röker för att försöka sluta röka. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Att dricka kaffe på väg till jobbet eller stanna borta från barer kan hjälpa dig att kortsluta begäret.

TIPS! Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irriterad.

Om du inte lyckas med ditt första avslutningsförsök, bli inte nedtonad. Det är normalt för många ansträngningar att misslyckas, oavsett hur organiserad. Identifiera var din svaghet gick fel och lär dig av denna incident innan du försöker sluta igen. Du kan upptäcka att du erövrar en nästan identisk situation med rätt coping mekanismer i framtiden.

Förhoppningsvis känns möjligheten att sluta röka permanent nu mer tillgänglig. Samarbeta med andra som vill sluta röka och använda de verktyg och tekniker som ges här för att motivera hela gruppen att nå sina mål.Source link