Sluta röka idag med dessa hemligheter från experterna


Det finns många bra saker som kommer att hända när du slutar röka. Tänk på fördelarna med att sluta för att hjälpa dig att sluta röka. Dessutom fortsätt samla och använd de användbara tipsen nedan om att sluta. Använd dessa tips för att bli en framgångsrik icke-rökare.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, kan en patch, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa kommer att hjälpa dig genom de första tillbakadragningsstadierna, vilket borde göra det lättare att sluta röka.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Ditt sinne tenderar att ta någonting mer allvarligt när du skriver ner det.

Se till att du går ett steg åt gången. Avsluta är en process. På grund av detta är det kontraproduktivt att tänka för långt framåt. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer.

Träningsrutin

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, utan för att hjälpa dig att behålla borta från cigaretter också. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Brist på träningsrutin i ditt liv innebär att du tar tid och börjar med korta, uppmätta aktivitetssteg. Kontrollera med din läkare innan du faktiskt börjar några omfattande träningsrutiner.

Tips! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det en stund. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stöder dig under denna process.

Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Som ett exempel, om du brukade tända en cigarett automatiskt innan du ringde, måste du ersätta något annat i sin plats. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

TIPS! Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Dina kollegor kommer att veta exakt vad du går igenom och kunna erbjuda hjälp och råd.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Rök inte mer än du normalt skulle eller andas dem annorlunda. Denna teknik kommer att få dig till ett tankesätt för att sluta röka.

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Det ökar mycket chansen att du lyckas, och det kommer att få dig där du vill vara.

TIPS! Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på Hälsosamma snacks. Detta är ett sätt att bekämpa den karaktäristiska viktökning som följer med att sluta.

För att undvika påminnelse om rökens lukt, rengör ditt hus noggrant när du bestämmer dig för att sluta. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Den fräscha rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

Du är troligt medveten om de många fördelarna med att sluta röka ger dig. Medan du vet varför du vill sluta är en bra start, vet du hur mycket viktigare är, så kom ihåg de tips du har läst här för att hjälpa dig att lyckas. Använd de tips du har hittat här när du känner att din lösning är blekande eller de begärda träffarna. Snart är du fri från att röka och njuta av bättre hälsa och alla andra fördelar som följer med att inte röka.Source link