Sluta röka idag med dessa tips!


Att sluta röka är bara svårt om du låter det vara. Liksom de flesta saker är rökstoppet mycket mer hanterbart när du verkligen förstår det. Denna artikel är här för att hjälpa dig att bli av med din rökning vana.

Kallt Turkiet

Sluta röka gradvis. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta kommer att leda dig under tidigt tillbakadragande och hjälper dig att sluta lättare.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Undvik att sluta kall kalkon, som sällan fungerar.

Hitta en bra stödgrupp för att hjälpa dig att sluta röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Supportgrupper kan ofta hittas på din lokala kyrka, rekreationscenter eller community college.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För de flesta håller de uppe sent på natten och ökar cigarettbehovet. Du är mer benägen att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en cigarett medan ingen annan är med dig. Att ställa in åtta fasta sömn varje natt kan hjälpa dig att behålla ditt fokus samtidigt som du kan behålla dina begär.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Tänk på att din kropp kan kräva mat efter att ha slutat, så det är bäst att äta hälsosamt och ha en hälsosammare tankegång.

Tips! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Nikotinutbyte

Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Ibland kan lusten efter nikotin vara mer än du kan hantera. Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera begär. Chanserna att någon slutar röka fördubblas om de använder nikotinplåster eller tuggummi. Se till att inte inkorporera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Positivt tänkande och motivation kan vara en viktig del av att sluta röka. Tänk positivt på hur ditt liv ska bli så mycket bättre när du slutar röka. Tänk på ett fräschare andetag, bättre tänder och en renare hem, till exempel. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

TIPS! Om du vill ge in efter ett lust, sätt av det så länge som möjligt. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Öva bli en bra quitter tills du kan sluta röka permanent. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Se till att du förlänger perioden mellan cigaretter ytterligare en vecka. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Om du röker hemma, gör en noggrann städning av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Du ska städa din møbel och mattor, rengöra väggarna och rengöra dina gardiner och draperier. Att göra det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en ständig påminnelse om de cigaretter du haft.

Du kan hitta stöd och hjälp på onlinemiljöer och forum. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor med deras önskan om att sluta röka. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. Det kan också hjälpa till att få stöd av personer som vet exakt vad du går igenom.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att du ska hålla dig till ditt program.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer, miljöer och aktiviteter som generellt resulterade i att du röker. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Du kan ta med kaffet längs arbetet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får trängseln under kontroll.

Träna ut när det är möjligt. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. Medan de utgivna endorfinerna inte kommer att ge jämförbara effekter på nikotin, kommer det säkert att göra det lättare att dra tillbaka uttag.

För att hjälpa dig i din ansträngning för att sluta röka, be om emotionellt stöd från din familj och dina vänner. Du bör berätta för de personer som är viktiga för dig att du har bestämt dig för att sluta röka. Deras extra stöd kan vara nyckeln till din framgång. Du kan också tänka på att gå med i en supportgrupp och även kolla in beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

Tips! Om du inte tror att du kan sluta på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruket utan smärta och påfrestning.

Djup andning

Om du längtar efter en cigarett, prova djup andning. Detta ger dig tid att tänka på orsaken till att du slutade. Djupa andetag ger också mer syre till din kropp och hjärna, vilket hjälper dig att känna dig frisk. Djupa andningstekniker är enkla att göra och kan göras när som helst.

Du borde veta vet hur viktigt det är att lära dig mer om rätt teknik att använda för att sluta röka. Du kommer att förstå att sluta röka är inte svårt när du vet vilka tekniker som faktiskt fungerar. Använd det du har läst här för att du ska kunna sluta för gott.

TIPS! Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången.Source link