Sluta röka idag och stoppa det farliga (och dyrt!) Vana


Rökning är mycket ohälsosam och kommer att få negativa konsekvenser för både dig och de människor som finns omkring dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Icke-rökare som spenderar tid med rökare är nästan lika mycket risk som aktiva rökare. Detta visar bara hur viktigt att sluta är! Läs vidare för några tips och tips som hjälper dig i din kamp för att ruta ut.

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Om du försöker på så sätt finns det 95% chans att du kommer att misslyckas. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Att använda dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att bli utan dem.

TIPS! När du har fattat beslut om att rökning inte längre är för dig, sök en supportgrupp för hjälp . Att arbeta med andra människor som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt yttersta mål.

Om du är överväldigad av trangen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att förskriva en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Många människor har slutat genom att gå till en licensierad hypnotisör, och det kan också fungera för dig.

Du bör inte försöka sluta röka ensam. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Att diskutera hur du känner med andra som upplever samma svårigheter kan hjälpa dig att slå igenom och slå på att röka för gott.

Om du röker hemma, rengör din plats noggrant så det luktar inte av rök. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Genom att göra detta kommer ditt hus att ha en frisk ren arom istället för den inaktuella stanken av rökt tobak. När du går in i ditt hus kommer du inte längre att påminna dig om att ha en rök.

Rökare har en väsentligt större risk för ett antal farliga medicinska tillstånd. Rökning är förknippat med ett brett spektrum av allvarliga hälsoproblem, inklusive lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Begagnad rök är också mycket farlig och hotar alla runt dig när du röker. Följ de råd som ges i den här artikeln, och förhoppningsvis kommer du att kunna sluta röka framgångsrikt.Source link