Sluta röka idag och stoppa det farliga (och dyrt!) Vana


De flesta vet hur ohälsosam rökning är och fortsätter att röka ändå. Rökningstoppning är mycket lättare sagt än genomförd. Men en person som är verkligen engagerad kommer i slutändan att lyckas. Läs vidare om några mycket användbara råd om du är intresserad av att sluta röka och vill veta vad det egentligen kräver.

Ett hjälpmedel för att hjälpa dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. Att skriva saker ner kan förändra hela din tankegång. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket skulle göra det lättare att sluta.

Supportgrupper

TIPS! Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotingummi eller nikotinplåster för att ersätta nikotin du får från cigaretter. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Kanske kan de extra få minuterna du använder ditt sinne med något annat hindra dig från att röka. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Olika sätt att arbeta för olika människor. Du måste göra vad som fungerar för dig. Att göra en lista hjälper till med den processen.

TIPS! Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok, kan du behöva tillfälligt lägga ner din bok tills du har brutit din rökvanor.

Älskade Ones

Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en hälsosammare livsstil. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Det är svårt att sluta röka, så du behöver stöd från dina nära och kära.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar längs vägen. Du kan ta dig ut till en ny filmversion efter den första veckan. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. När du möter framtida milstolpar kan du önska att antingen öka dina belöningar eller helt enkelt fasa ut dem.

TIPS! Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ett åtagande att se det igenom. Många människor kan inte sluta röka framgångsrikt eftersom de inte är tillräckligt engagerade eller inte närma sig den riktiga tankegången.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Genom att minska den rök som du genererar med dina cigaretter, minskar du den mängd begagnad rök som du har utsatt dina nära och kära för. Avsluta kommer att göra både dig och de du älskar mer hälsosamt.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra en varumärkesbyta. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Avsluta och låt inte dig själv röka igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Det har visats att denna metod kan vara ganska effektiv.

Tips! Om du vill sluta röka, kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Om du har en reservplan av tillgängliga alternativ, kommer du att vara mindre benägna att tända. Håll en lista med flera distraktioner som du kan använda om en inte fungerar.

Om du misslyckas med att du avslutar första gången, försök att inte bli avskräckt. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Identifiera de faktorer som leder till ditt återfall och lär dig av det. Försök igen, försök igen och du kommer att lyckas längs vägen.

När du försöker sluta röka, koncentrera dig på att äta frukt, grönsaker, frön och nötter. Att uppmärksamma din kost och inklusive lågt kaloriinnehåll, hälsosam mat kommer att ge dig ett steg i ditt slut på en mängd olika sätt. Att hålla din mun och händer upptagen kan hjälpa till att ersätta rökning. När du äter dessa livsmedel regelbundet kommer du att minska dina chanser att gå ner i vikt. Näringsämnena och vitaminerna hjälper till att få dig att må bättre under uttag.

TIPS! Låt din familj och vänner veta att du slutar röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta.

Som du just har upptäckt, är det helt möjligt att sparka röksvanen. Det är viktigt att behålla din beslutsamhet och följa dina planer på brevet. Om du gör det här och använder råd från denna artikel kan du sluta röka på nolltid.Source link