Sluta röka idag och stoppa det farliga (och dyrt!) Vana


Rökning är en vana som är ohälsosam. Inte bara kommer denna vana att ge negativa konsekvenser för din hälsa, det kan också få negativ konsekvens för dem i närheten av dig. Det förstör dina lungor och hals, skadar ditt hjärta och orsakar kaos på din mun. Alla som tvingas inandas i cigarettdammar i form av begagnad rök kan också sättas i stor fara. Det är därför viktigt att du slutar röka. Läs den här artikeln för tips om hur du stoppar den otäcka vanan idag.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Stödgrupper är universella, som du finner att det finns många som slutat röka. Försök leta efter en online, eller på din lokala högskola eller kyrka.

TIPS! Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Ta bara varje dag som det kommer. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Detta kan ge dig mer av ett tryck för att fortsätta försöka sluta.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. De bör också veta att nikotinuttaget kan påverka ditt humör i början, vilket gör att du verkar oskaraktiskt korthärdad eller grumpig. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Nikotin-ersättningsterapi

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinbytesbehandling för att hjälpa till med att sluta röka. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Att införliva nikotintum och plåster i en behandling kan fördubbla chanserna för framgång. Använd dock inte dessa produkter om du fortfarande röker.

TIPS! Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förut Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

Du måste acceptera att du behöver hjälp att sluta. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker som du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Rökning är en vana som dödar. De som röker är mer benägna att lida av hjärtinfarkt, cancer eller emfysem. Du är inte den enda personen som drabbats av din rökvanor; begagnad rök sätter de som finns runt dig i riskzonen för hälsorisker också. Om du följer de riktlinjer som du just har läst bör du ha en enklare tid att sparka din vana.Source link