Sluta röka idag och stoppa det farliga (och dyrt!) Vana


Även om de negativa hälsoeffekterna av nikotinberoende har tydligt framlagts, har många fortfarande svårigheter att sparka vanan. Om det beskriver dig, har den här artikeln information som hjälper dig att hitta din väg till frihet. Applicera dessa tips så att du kan komma på vägen för att sluta röka.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Förväntas sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat.

Tips! En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan hjälpa till att skapa nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Om du inte kan sluta kall kalkon använder du nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Secondhand Smoke

Kick röksvanen för dina älskade hälsa. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och dina vänner.

TIPS! När du är nära att ge dig efter dina önskemål om en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får lov att skämma bort. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten innan du får en cigarett.

Utveckla ett system med dagliga påminnelser om varför du vill sluta som samt motiverande meddelanden som hjälper dig. Till exempel kan du sätta meddelanden på dina väggar eller kylskåp. Oavsett, hitta ett visuellt sätt att motstå frestelsen så att du inte längtar efter en cigarett.

Gör ett löfte att aldrig ta en ny puff igen. Du kanske tänker att du kan hantera att ha bara en cigarett, men i själva verket kommer den ena cigaretten förmodligen att ångra alla dina avslutande ansträngningar. Lös upp innan du ens är frestad att aldrig försöka "bara en".

Besluta inte att sluta "någon dag". Gör det idag. Ställ inte in ett slutdatum för någon gång i framtiden, gör bara dagen din dag att sluta. Du kan minska risken för rökrelaterad död genom att sluta röka, så snart som möjligt. Ju snabbare du slutar röka, desto tidigare frigör du din familj från effekterna av begagnad rök. Detta kan vara den faktor som motiverar dig mest att sluta.

TIPS! Fortsätt försiktigt på en dag när du arbetar för att sluta röka. Gör dina mål mycket korta och uppnåliga – en dag i taget.

Få lite motion. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta dig lättare. Det kan också hjälpa till att undvika att sätta på pund tack vare en långsammare metabolism. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

Du kanske har använt rökning när du känner dig stressad. Om det är sant måste du hitta en lämplig ersättare så att du fortfarande kan koppla av när du känner dig stressad. Meditation, andningstekniker eller yoga kan vara effektiva för att lugna och refokusera dina tankar.

Se till att du pratar med en sjukvårdspersonal om olika sätt att sluta röka. Det finns många produkter på marknaden som nu finns tillgängliga för att hjälpa dig att sluta för gott. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Fråga en läkare vad de skulle rekommendera så att du kan sluta.

TIPS! Försök att snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karaktäristiska viktökning som följer med att sluta.

Om din viljestyrka försvagas och du är på väg att nå din favorit tobaksprodukt, hämta telefonen ett samtal någon för att få hjälp. Personen kan vara en vän, familjemedlem eller ens medarbetare. Se bara till att det är någon som lyssnar på dina känslor och svarar ärligt. Inte bara kommer det här att distrahera dig, det är trevligt att veta att någon bryr sig och kan hjälpa dig att ta itu med problemet med någon annans hjälp.

Var försiktig med vad du äter. Försök inte gå ner i vikt samma gång du försöker sluta röka. Bara fokusera på att göra hälsokost val. När du äter hälsosamma frukter eller grönsaker och försöker röka, kommer det ibland att lämna en konstig smak i munnen. Inklusive färskvaror och lågmjölk mejeri ger dig den energi du behöver och gör dig mindre benägen att röka.

Med hjälp av de råd som presenteras här bör du få en bra start när du sparkar röksvanan för gott. Du förtjänar frihet från nikotin och tobak. Ge dig själv gåvan att sluta röka. Du kommer att belönas med ökad hälsa när du slutar röka cigaretter.Source link