Sluta röka med bevisade metoder som fungerar


Forskning har visat att nikotin är extremt beroendeframkallande. Det här är de svåraste sakerna du fysiskt och psykiskt kommer att kämpa för att sluta röka.

Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support, kan erbjuda sina egna tips och råd. Supportgrupper kan hittas på rekreationscenter, även på Internet, så ta tid att undersöka vad som är tillgängligt för dig.

Försök göra det så enkelt som möjligt på dig att sluta röka. Försök inte avsluta den kalla kalkonvägen. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande är det viktigt att använda en metod som innehåller recept eller nikotinplåster eller tuggummi. Detta ökar sannolikheten för att du slutar bra.

TIPS! Hypnos är värt att prova för dem som letar efter ett sätt att sluta röka. Denna icke-traditionella metod att avsluta har visat stor framgång med många rökare.

Se till att du tar processen en dag i taget. Att sluta röka är en lång process. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, dina ansträngningar att sluta kommer att samlas in i en rökfri framtid.

Låt din familj och vänner komma in i hemligheten att du planerar att sluta röka. När du överlåter människorna runt dig med denna information kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. Detta kan vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär. Du är mer benägna att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa tiden du sitter och tänker på cigaretter, vilket betyder att du bättre kan styra dessa begär.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Avsluta kan vara en lång process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu. Detta kommer att ändra utfallet av framtiden.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett nu, försök att fördröja det för ett tag. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka.

Din primärvårdspersonal kan vara en bra resurs om du inte kan sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, såsom vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ansträngningen innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. De flesta människor misslyckas på grund av en negativ tankeprocess. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig själv ständigt av anledningarna till att du ska sluta.

Tala med dig om du planerar att sluta röka. Din läkare kan ha resurser som du kanske inte har.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

Tips! Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film. När du har passerat den månaden långa milstolpe, gå till en speciell restaurang. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du inte tänker på att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Låt din familj och vänner veta att du vill sluta röka. De kommer att driva dig för att fortsätta med dina ansträngningar. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta. Det här hjälper dig att öka dina slutgiltiga rökningsmål avsevärt.

Cigaretter är gjorda med nikotin, en mycket beroendeframkallande substans som är svår att släppa. Detta gör det svårare att sluta röka. Nikotinuttag kommer att ta en stor vägtull på din kropp och sinne. Använd informationen som finns här för att göra saker lite mer hanterbara för dig själv. Om du försöker tillämpa informationen du bara läste finns det ingen anledning att du inte kommer att kunna sluta.

Få mycket stöd. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Förhoppningsvis har du hittat allt du behöver veta om ämnet Array. Lärandet bör dock inte stanna här. Fortsätt att undersöka och lära dig om, och du kommer bli framgångsrik. Ju tidigare du bygger din kunskapsbas om, desto tidigare kommer du att finna dig själv ledande inom branschen.